Pannenkoeken met kaneel en sinaasappel

Met mijn laptop op schoot zit ik in onze AirBnB aan de Rua de Caridade in Lissabon. Na een zonnige wandeling, het is heerlijk weer vandaag met 16 graden en een strak blauwe lucht, eet ik een sinaasappel. Wat een smaakexplosie! Zoet, zuur en fris tegelijk. Fijn, zo’n geluksmomentje!

Geïntrigeerd duik ik het internet op. Wat maakt de Portugeese sinaasappel zo smaakvol? Ik vind een verhaal over een Nederlandse zakenman die na het het proeven van Portugeese citrusvruchten spontaan sinaasappels en mandarijnen is gaan importeren. Een tweede verhaal gaat over een stel dat verliefd werd op Portugal dankzij haar sinaasappelbomen.

Ja, ik snap die verhalen wel.

Van zoiets simpels als een sinaasappel kan ik heel vrolijk worden. Die oranje kanjer heeft de hele zomer zijn best gedaan om groot te worden en smaak te ontwikkelen en nu mag ik hem opeten. Dat is toch magisch!

“Ooit heb ik mijn eigen sinaasapppelboom”, zeg ik tegen mijzelf.

Ik krijg meteen zin om de keuken in te duiken. Vanochtend had ik me voorgenomen om weer eens bananenpannenkoeken te maken. Een sinaasappel past daar uitstekend bij.


Ingrediënten
1 banaan
1 ei
1 sinaasappel
een snufje kaneel
Extra:’s:  vanille, poedersuiker of sinaasappelschaafsel

Bereiden

  • Prak de banaan en mix de banaan met het ei. Voeg naar smaak kaneel en/of vanille toe.

    Wil je de sinaasappel optimaal benutten? Voeg dan wat schaafsel van de schil toe aan het mengsel.

  • Verwarm een koekenpan. Om te bakken kun je kokosolie of roomboter gebruiken. Laat het mengsel voorzichtig in de plan glijden. Gebruik hiervoor een grote ‘soeplepel’.

  • Pel de sinaasappel en scheid de partjes. Bak de partjes eventueel een paar minuutjes mee en bedek ze met poedersuiker.

  • Schaaf voor extra geluk pure chocolade en strooi dit over de pannenkoekjes.

Eet smakelijk!

Wil je mijn tips en recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor mijn e-mail updates.

Related Posts

Volkoren bananenbrood 21 juni 2017
Gevulde avocado’s 10 mei 2017

Leave a Reply