Hoe ga je om met negativiteit?

Vandaag kwam ik op Facebook een mooi filmpje tegen over de vraag: hoe ga ik om met negativiteit? Dit deed me denken aan de tijd dat ik net begon met mijn gezonde lifestyle. Daarvan gingen nogal wat wenkbrauwen omhoog. Maar ik zette door, en ik wil dat jij dat ook gaat doen. 

Als je besluit om je lifestyle te veranderen heeft dit niet alleen gevolgen voor jou, maar ook voor je omgeving. En dit kan voor beide lastig zijn. Jouw nieuwe keuzes zullen niet altijd direct worden begrepen, maar heb geduld. En blijf staan voor waar jij in gelooft.

Want je gaat hoe dan ook negativiteit tegenkomen. Nu kun je zelf heel erg je best gaan doen om deze negativiteit met positiviteit te bestrijden, maar dat houd je niet lang vol. Er is ook een andere manier.

Zoek mensen op die je wel begrijpen, die ook aan een gezonde lifestyle werken. Ga samen sporten, samen koken of een middag naar het park. Er zijn genoeg vrouwen, die net als jij een maatje zoeken, iemand die hen steunt in gezonde keuzes. Samen kun je elkaar eindeloos motiveren.

Waar vind je deze vrouwen? Misschien heb je niet direct een vriendin in je vriendenkring die je op kunt zoeken.  Schrijf je in bij een lokale sportgroep, bezoek workshops, lees blogs, volg elkaar op Instagram. Je zult al snel honderden vrouwen ontmoeten die je voor de volle 100% begrijpen.

Moet je dan meteen je huidige (negatieve) vrienden en collega’s aan de kant zetten? Absoluut niet. Met jouw keuze voor een gezonde lifestyle heb je een verandering in gang gezet. Geef je omgeving de kans om aan deze verandering te wennen.

Benieuwd naar het filmpje? Je bekijkt het hier.

Leave a Reply