Groene salade met avocado en appel

Je kent het vast wel: een drukke week waarin tijd voor koken niet lijkt te bestaan. Sinds eind vorige week ben ik in Nederland voor de verkoop van ons huis in Rotterdam. Tussen het opruimen, schoonmaken en verhuizen door bezoeken we familie en vrienden. Veel kooktijd blijft er niet over.

Toch wil ik in deze hectische week een gezonde maaltijd op tafel toveren. In de supermarkt had ik eerder avocado’s gespot. Die zijn in Nederland op dit moment een stuk goedkoper dan in Portugal. Een goed moment om weer eens een salade te maken met avocado.

En als we dan toch in Nederland zijn, dan ook maar meteen aan de boerenkool. Ik vind deze bladgroente echt heerlijk om rauw te eten. Het heeft meer bite dan sla en daar houd ik wel van. Heb jij boerenkool al eens rauw gegeten? Doen hoor!

Oke, dus we hebben avocado en boerenkool, wat past daar nog meer bij? Ik ging voor groene appel, rode ui en sinaasappel. Ook had ik nog walnoot & spinazie pesto in de koelkast staan en deze gaat prima als smaakmaker in deze salade. Yum-mie!

De dressing was ook zo gemaakt. Olijfolie, citroen en gemalen peper en zeezout. Meer heb je echt niet nodig.

Et voilà, binnen 5 minuten staat er een heerlijk vullende salade op tafel. Perfect voor een snelle lunch!

Ingrediënten
Boerenkool
Avocado
Groene appel
Rode ui
Sinaasappel
Olijfolie
1/2 citroen
Peper & zeezout

Bereiden

  • Snij de avocado in blokjes, snipper de rode ui en snij de groene appel en sinaaspallen in partjes.
  • Pers de halve citroen.
  • Mix de olijfolie met het citroensap en voeg peper en zeezout toe naar smaak.
  • Voeg een handvol boerenkool p.p. toe aan een saladeschaal. Besprenkel met de dressing en voeg de overige ingrediënten toe.

Ga jij deze salade maken? Laat het me weten in de comments of deel het resultaat op Facebook of Instagram en tag mij in je foto.

Eet smakelijk!

Wil je mijn recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor mijn e-mail updates.

Related Posts

Pesto van walnoot en spinazie 26 januari 2017
Aardappel uit de oven met avocado dip 28 februari 2017