200 workouts in één jaar, durf jij het aan?

Droom jij ook van een sportieve versie van jezelf? Iemand die niet schrikt van een rondje rennen of een circuit training in het park? Weet dan dat jij die persoon al bent, maar dat alleen het sporten nog ontbreekt.

De challenge

Ik daag je uit om de komende 365 dagen in totaal 200 keer te sporten. Dat komt neer op 3-4 keer sporten per week. Welke sport(en) je wilt beoefenen is aan jou. Kies een sport die bij je past. Let hierbij op je huidige conditie, doelen, budget en beschikbare vrijetijd. (Af)wisselen is geen enkel probleem.

Maak een schema

Om deze challenge vol te houden is een schema onmisbaar. Je moet helder voor ogen hebben wanneer, waar en met wie je gaat sporten. Onderstaande vragen zullen je helpen bij het maken van je schema:

  • Welke sporten wil ik graag beoefenen?
  • Hoeveel tijd heb ik per workout?
  • Wanneer heb ik tijd? In de ochtend, middag of avond? Op welke dagen?
  • Hoe fit ben ik op dit moment?
  • Heb ik een specifiek doel? Zoals het lopen van een halve marathon.

Evalueer je schema elke maand en maak aanpassingen waar nodig. Kun je zwaarder gaan trainen of moet je juist een stapje terug doen?

Een belangrijke tip

Het allerbelangrijkste wanneer je begint met sporten is niet te hard van stapel te lopen. Focus op consistentie en niet op intensiteit. Zo kun je prima in de eerste maand een wandeling als workout in je schema opnemen of een workout van 15 minuten. Na verloop van tijd kun je dit opbouwen.

Het belangrijkste is dat je gewend raakt aan regelmatig sporten.

We zijn een team

De challenge is individueel, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Je kunt andere deelnemers ontmoeten & je workouts delen in de 200workouts Facebook groep.  Of deel je workouts op Instagram en gebruik de hashtag #team200workouts. Inmiddels zijn er al bijna 2.000 workouts getagd.

Bij voldoende animo zal ik weer meet-ups gaan organiseren. Zie ook de foto bij dit bericht.  Dit was van de eerste meet-up in 2016 bij Dansh Urban Gym.

Hoe geef ik me op?

Ik weet 100% zeker dat jij er klaar voor bent. Je hoeft alleen nog te besluiten om mee te doen. Je kunt starten op elk gewenst moment. Have fun!

Related Posts

Kun je leven zonder plan? 29 juli 2017
Weekmenu plannen Een weekmenu plannen: waar begin je? 29 augustus 2017

Leave a Reply